Zondagmiddag mogelijk zware onweersbuien

Foto: Beeldscherp Media

Het KNMI waarschuwt alvast omdat zondagmiddag mogelijk enkele stevige regen- en onweersbuien over het oosten van het land trekken. Er kan veel neerslag vallen en er is kans op hagel. Zondag staat bij de Zomerfeesten in de Hoeve onder andere de combinerace gepland.

Het KNMI spreekt over code geel als binnen 48 uur van te voren bekend is dat er meer dan 60% kans is het weerprobleem daadwerkelijk optreedt. Die 60% geldt voor de gehele regio waarin de code is afgegeven. Voor zondag geldt de code voor de hele provincie Overijssel, maar ook voor de Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe en Gelderland. Mogelijk wordt nog opgeschaald naar code oranje (uiterlijk 24 uur van te voren) of code rood (12 uur van te voren). Tijdens code geel is het raadzaam om open water en open gebied te vermijden en niet onder bomen te schuilen.

geel
Bron: KNMI

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden

ADVERTENTIE

Lees ook

Reacties zijn gesloten.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Michorius
Kornuiten
Troel