Zeven nieuwe lintjes in Haaksbergen tijdens lintjesregen

lintjes

Foto: Nico Asbroek

Zeven mensen uit Haaksbergen deelden donderdagochtend mee in de landelijke lintjesregen. Paula Brevink, Martin Hietbrink, Hennie ter Hogt, Ans Mars, Gerrit Olink, Marcel Slotman en Gerard Vaanhold werden door burgemeester Gerrit Jan Kok benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Paula Brevink
Al vanaf haar vroege jeugd is Paula Brevink mantelzorgster van haar broer Ferdinand. Sinds 2000 is de zorg voor haar broer nog intensiever, omdat ze vanaf dat moment ook de zorg voor haar ouders erbij krijgt. Ze is nog steeds betrokken bij de zorg voor haar moeder en broer Ferdinand krijgt nog steeds dagelijks zorg van haar. Daarnaast heeft ze zelf twee kinderen en doet ze nog allerlei vrijwilligerswerk, zoals voor de personeelsvereniging, Twentse Tafeltennis Vereniging ’t Hoftrefpunt, voetbalvereniging HSC en de ouderraad van basisschool Pius X.

Martin Hietbrink
Bijna veertig jaar geleden begon Martin Hietbrink als vrijwilliger bij VV Haaksbergen. Eerst als bestuurslid, later ook in de kantine en bij onderhoudsklussen. In 2005 werd Hietbrink eerst
secretaris, daarna tot en met 2013 voorzitter. Hij is vrijwilliger bij de patiëntenvereniging van de Nierstichting en bestuurslid bij de Vereniging van Vrijzinnige protestanten in Haaksbergen. Hij was bovendien een van de drijvende krachten achter de driejaarlijkse sportdag voor alle personeel van de Twentsche Kabel Fabriek wereldwijd.

Hennie ter Hogt
Al sinds 1964 is Hennie ter Hogt lid van de Haaksbergsche Schutterij, als een van de drijvende krachten, als vendelier en als opleider. Bij de schuttersfeesten speelt Ter Hogt al jarenlang een prominente rol als maker van de houten vogels en als wapenmeester. In 1980 trad hij toe tot het bestuur. Sinds 1989 is hij voorzitter van de stichting Vrienden van de Haaksbergsche
Schuttterij. Als mantelzorger is Ter Hogt al 36 jaar actief voor een vijftal familieleden. Momenteel nog voor zijn schoonmoeder en jongste broer.

Ans Mars
Sinds 1973 is Ans Mars vrijwilligster bij de Zonnebloem, waarvan jarenlang als voorzitter van de afdeling Haaksbergen. Ze doet ook vrijwilligerswerk bij Het Saalmerink, is sinds 2006 voorzitter van de activiteitencommissie van wooncomplex de Hofferie en begeleidt bewoners naar Het Wiedenbroek of naar het ziekenhuis. Binnen de St. Franciscus-parochie in Haaksbergen is ze onder meer koster en lekenvoorganger tijdens de wekelijkse gebedsdiensten in de Lourdeskerk. Ze is ook betrokken bij de Mariavieringen en de Mariakapellendag Twente.

Gerrit Olink
Tot 2014 was Gerrit Olink vijftien jaar lang bijzonder actief als vrijwilliger bij Tennis Club Haaksbergen. Bardiensten, baanonderhoud en de competitieadministratie. In 2000 werd hij vrijwilliger bij de Vereniging Hoksebargse Mölln als molenaar en gids van de Oostendorper Watermolen. Hij verzorgt de opleiding van molenaars voor watermolens door het hele land en ontwikkelde eigen lesstof. Sinds 2002 is Olink een van de rondleiders door het Waterpark van het landgoed Het Lankheet en sinds 2004 begeleider bij activiteiten in het Grintenbosch.

Marcel Slotman
Voetbalvereniging Hoeve Vooruit is de club waar Marcel Slotman in 1976 zijn vrijwilligersloopbaan startte. Onder meer als trainer, leider, lid van de jubileumcommissie en scheidsrechter. Hij was bestuurslid en kartrekker van de bijzonder succesvolle activiteitencommissie. Dankzij de activiteiten ging veel geld naar goede doelen in buiten- en binnenland. Zo werd er ook een bijdrage geleverd aan de verbouwingen van gemeenschapshuis ‘t Meuken. Tijdens de werkzaamheden mobiliseerde hij jeugd om mee te helpen.

Gerard Vaanhold
Sinds 1986 brengt Gerard Vaanhold grensstenen rondom Haaksbergen in kaart, legt ze vast op foto’s en dvd en deelt zijn informatie op scholen. Voor Landschap Overijssel zette hij het
Twistpad uit. Bij de Historische Kring is hij al ruim twee decennia vrijwilliger, als suppoost, archivaris en vraagbaak voor bijvoorbeeld stamboomonderzoek. Hij leverde een belangrijke
bijdrage aan het herdenkingsboek over 75 jaar Veldmaat en is sinds 2009 huisfotograaf van de Bonifatiusparochie. Vaanhold is al ruim tien jaar actief in wijkraad De Veldmaat.

lintjes

Foto: Nico Asbroek

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]