Werk Jolanda Bouwmeesters bij expositie KunstBrug

Het werk van de Haaksbergse Jolanda Brouwmeesters is de komende tijd te zien in galerie KunstBrug bij de woonboulevard in Oldenzaal. Naast Bouwmeesters exposeren ook andere grote namen in Oldenzaal, waaronder Haaksbergenaar Erik Loman.

Bouwmeesters is beeldend kunstenares en is ongeneeslijk ziek. Door een experimentele behandeling en operaties is er her en der schade ontstaan in haar lichaam waardoor ze niet meer alles kan. Gelukkig kan ze haar passie, werken met keramiek, nog wel uitvoeren. Ze bouwde een oude bus van een tandarts om tot atelier en daar komt ze los van de dagelijkse beslommeringen en haar ziekte even helemaal kan vergeten. In haar werk probeert ze de gedachten en gevoelens tot uiting te brengen. Bij elke sculptuur komt een mooi bijpassend gedicht wat de sculptuur extra kracht geeft. Bouwmeesters hoopt dat anderen ook kracht kunnen putten uit haar werk.

De expositie in Oldenzaal is nog te zien tot in september. De KunstBrug is geopend op vrijdag, zaterdag en koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. In de maanden juni tot en met augustus is de galerie ook geopend op donderdagen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden