Wandelkring DIO organiseert ‘vrijheidswandeling’

DIOHaaksbergen – Wandelkring DIO Haaksbergen, vlak na de oorlog opgericht, heeft een wandeltocht uitgezet langs herinneringsmonumenten en oorlogsplekken in Haaksbergen.

De wandeling is uitgezet in verband met het 70-jarige bestaan van de wandelvereniging en de viering van de bevrijding zeventig jaar geleden. Elke vijf jaar wordt er in Haaksbergen aandacht besteed aan de bevrijding. Tijdens de wandeling van 6,5 of 8,5 kilometer, afhankelijk van de routekeuze, worden verschillende belangrijke plekken in Haaksbergen die met de oorlog te maken hebben aangedaan.

De wandeltocht begint bij het gemeentehuis, waar nog tot en met 16 mei een expositie is te bezichtigen over de Tweede Wereldoorlog in Haaksbergen. De wandelroute is (tijdens openingstijden) te verkrijgen bij de balie van het gemeentehuis, de VVV en uiteraard ook bij het Gäangelhuuske aan de Molenstraat, waar Wandelkring DIO huist.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.