Het Waarveld ook bereikbaar voor mindervaliden

WaarveldHaaksbergen – Begraafplaats Het Waarveld aan de Waarveldsweg is als één van de weinige begraafplaatsen in Nederland waar het mogelijk is om met de auto het terrein op te rijden.

Het is een uitzondering die gemaakt is zodat mensen die minder goed ter been zijn ook de begraafplaats kunnen bezoek. Ook is het mogelijk om spullen in en uit te laden en dan de auto terug te zetten op het parkeerterrein. Bij de begraafplaats is een verbodsbord geplaatst met een onderbord waarop staat dat er een uitzondering wordt gemaakt voor bestuurders met een gehandicaptenkaart. Ook mensen die geen gehandicaptenkaart hebben, maar wel beperkt zijn in hun loopafstand kunnen de begraafplaats oprijden zonder hiervoor bekeurd te worden.

In de loop van 2017 worden achterop het terrein enkele parkeerplaatsen gemaakt. Om te voorkomen dat de doorgang geblokkeerd wordt, zal een parkeerverbod voor de rijbaan ingesteld worden.

De soepele regeling voor Het Waarveld valt of staat met het gedrag van mensen. De gemeente Haaksbergen roept daarom bezoekers op om niet onnodig het terrein op te rijden om zo de rust op de begraafplaats te bewaren.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!