Waarborgfonds zal schaderegelend optreden bij monstertruckdrama

Het Waarborgfonds Motorverkeer zal schaderegelend optreden voor de slachtoffers van het drama met de monstertruck op 28 september. Dat blijkt uit overleg tussen Drost Letselschade en het Waarborgfonds.
Het Waarborgfonds Motorverkeer verleent normaal gesproken dekking als blijkt dat een motorvoertuig niet verzekerd is. Het is echter niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit evenementen. Omdat de gemeente Haaksbergen geen ontheffing heeft verleend om met de monstertruck op de openbare weg te rijden, is er toch dekking vanuit het Waarborgfonds.

Letselschadespecialisten Yme Drost en Marga Heijink-van Welij, die samen 47 slachtoffers van het incident bijstaan, zijn licht optimistisch. De schades kunnen afzonderlijk gemeld worden bij het Waarborgfonds, waarop het Waarborgfonds formeel zal reageren. Drost verwacht dat het Waarborgfonds zaken snel zal afhandelen.

Het contact met het fonds is gelegd naar aanleiding van de uitzending van KRO’s Brandpunt Reporter. Daaruit bleek dat de bestuurder van de monstertruck al eerder een ongeval veroorzaakt had. Bij het ongeval in Haaksbergen kwamen drie mensen om het leven en raakten veel mensen gewond.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.