Vragen aan Gedeputeerde Staten over verdwijnen buslijnen

Naar aanleiding van de vragen van Dé Actieve Partij en het CDA aan wethouder Annette Nijhuis heeft CDA Overijssel besloten vragen te stellen aan Gedeputeerde Staten Overijssel over de busdienstregeling rond Haaksbergen.

Busvervoerder Arriva heeft aangegeven dat de lijnen 73 en 74 in het najaar over de N18 gaan rijden en niet meer naar het busstation in Haaksbergen rijden. Reizigers uit Haaksbergen die gebruik willen maken van deze lijnen moeten gebruik maken van een nog te realiseren busknooppunt dat buiten Haaksbergen ligt. Buslijn 62 van Keolis blijft wel door Haaksbergen rijden, maar de kans is groot dat deze bus niet voldoende ruimte zal bieden aan alle reizigers.

Ben Eshuis is woordvoerder Verkeer en Vervoer en legt uit waarom de vragen gesteld zijn: ‘Kennelijk heeft de provincie Gelderland al ingestemd met de verandering en ook het ROCOV (belangenvereniging van reizigers) in Gelderland lijkt al al positief geadviseerd te hebben. We willen onder meer weten of de provincie Gelderland en ROCOV Gelderland hun standpunten hebben afgestemd met respectievelijk de provincie Overijssel en met ROCOV Twente. Ook zijn we benieuwd naar wat Gedeputeerde Staten vinden van de plannen van Arriva en wat haar mening is over het bereikbaar blijven per bus van de kern Haaksbergen’

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden