Voorlopig geen zonnepanelen op gemeentehuis

zonnepanelen

Foto: Installatiebedrijf Michorius

Haaksbergen – Voorlopig zal er geen sprake zijn van het plaatsen van zonnepanelen op de daken van gemeentelijke gebouwen. Dat gaf wethouder Peter van Vlaanderen aan in de gemeenteraadsvergadering als reactie op een vraag van de PvdA.

Fractievoorzitter Wim Oltwater liet tijdens de begrotingsbespreking weten dat hij binnen het domein duurzaamheid het goede voorbeeld van de gemeente miste en vroeg zich af waar de zonnepanelen op het gemeentehuis, de sporthallen, scholen, theater en andere gebouwen van de gemeente blijven. Van Vlaanderen gaf aan dat qua vastgoed men de lijn van Enschede volgt. Op dit moment wordt met name ingezet om op andere manieren het energiegebruik in het gemeentehuis terug te dringen, voordat er gekeken wordt naar het plaatsen van zonnepanelen. Ook is men druk bezig met het oplossen van lekkage’s. Omdat er voor zonnepanelen ook een investering gedaan moet worden en het rendement van zonnepanelen door allerlei zaken zoals btw niet hoog ligt, is de gemeente volgens Van Vlaanderen terughoudend met het plaatsen van zonnepanelen: “De duurzaamheid onderschrijven we, het zou zeker goed zijn voor ons image, maar we zijn nu eerst bezig met een inhaalslag.”

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen App. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!