Volle zaal bij jubileum Christengemeente Joshua

jubileumHaaksbergen – Volle zalen is over het algemeen niet iets waar je tegenwoordig nog aan denkt als je het hebt over kerken. Toch was het vandaag volle bak bij de jubileumviering van Christengemeente Joshua.

De christengemeente vierde haar tiende verjaardag. Tien jaar geleden begon dat in een huiskamer, vanmiddag was zelfs het Harmoniegebouw bijna te klein. Ook wethouder Ellen Prent was aanwezig namens het college van B&W en ze sprak over hetgeen de christengemeente voor de inwoners van Haaksbergen doet. Daarmee doelde ze onder andere op het organiseren van het kerstdiner voor minima, waarvoor een grote spaarpot klaar stond. “Normaal gesproken geeft het college voor elk jaar één euro, maar in dit geval verdubbel ik dat bedrag graag”, sloot Prent haar speech af.

Het kerstdiner voor de minima zal dit jaar voor de vijfde keer gehouden worden en wel in Restaurant De Oude Molen. Mensen die in aanmerking komen voor het kerstdiner hebben afgelopen week een brief hierover ontvangen. Particulieren, bedrijven en instanties die het kerstdiner willen sponsoren zijn van harte welkom, zij kunnen contact opnemen via de website van de christengemeente.

De Haaksbergse Harmonie trakteerde de jarige op een verrassingsconcert. Na afloop van de jubileumviering bleek de Harmonie verstopt te staan achter de gordijnen en werden de ruim 130 aanwezigen toegespeeld. De feestelijkheden werden afgesloten met een hapje en een drankje voor de aanwezigen.