Update: bieding Super Markt Plan binnen

biedingHaaksbergen – Ondanks dat op de Facebookpagina Super Markt Plan Haaksbergen gesteld wordt dat er een bieding gedaan voor het Super Markt Plan is door Ben Roerink, is bij de gemeente Haaksbergen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis geen bieding binnengekomen. Gemeenteraadsleden hebben echter wel een bieding ontvangen.

Via de Facebookpagina werden de inwoners van Haaksbergen van harte uitgenodigd om naar de presentatie van het plan en de uitleg van een onderzoek te komen kijken in verband met een recent uitgebrachte marktconforme bieding. De gemeente Haaksbergen geeft echter aan geen enkele bieding ontvangen hebben. Volgens wethouder Peter van Vlaanderen is er de laatste dagen extra vaak gecontroleerd op binnengekomen zaken en is een extra collegeoverleg geweest. Tijdens een inspraakmoment in de commissie Ruimte & Milieu gaf advocaat Tycho Lam namens Ben Roerink aan dat er voor het einde van deze week een bieding zou liggen. Vrijdagavond gaf gemeenteraadslid Patrick ten Voorde aan dat hij de stukken ontvangen had.

Roerink zelf liet weten het ‘einde van de week’ ruimer te zien, maar heeft er voor gezorgd dat alles voor zaterdag verspreid was.

“Ben Roerink weet de mensen heel goed te bespelen, maar wat hij zegt is niet correct. Hij roept veel, maar roept dingen die niet kloppen,” zo geeft Van Vlaanderen aan. Er is door de gemeenteraad regelmatig gesproken over het gat in de Markt en de keuze tussen wel of geen supermarkt, maar in 2014 zou de gemeenteraad hier geen uitspraken over hebben gedaan, wel is in 2014 de gemeente Haaksbergen een intentieovereenkomst aangegaan met Explorius om te kijken of de Lidl zich kon vestigen in Haaksbergen. “In 2011 sprak de meerderheid zich uit voor een supermarkt, maar in 2013 werd tijdens een besloten gemeenteraadsvergadering aangegeven het gat zo snel mogelijk te moeten vullen, ongeacht of er een supermarkt zou komen of niet.”

Veel mensen hebben al aangegeven interesse te hebben in de presentatie van Roerink en Lidl die in Theater De Kappen gehouden zal worden. De gemeenteraad buigt zich op woensdag 21 december over het raadsvoorstel dat nu voorligt: het plan Nordwick.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!