Vijftien maanden cel voor veroorzaken monstertruckdrama

vijftien
Chauffeur Mario D. moet vijftien maanden de cel in voor het veroorzaken van het ongeval met de monstertruck op 29 september 2014. Bij het ongeluk kwamen drie mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

De rechter oordeelde dat de doden en gewonden Doornink zijn aan te rekenen: ‘Hij is tekort geschoten bij de zorg voor de veiligheid van het publiek.’ De rechter is van mening dat de stuntman onaanvaardbare risico’s nam en daarmee ook schuld heeft aan het ongeluk. Naast de gevangenisstraf mag D. ook vijf jaar niet meer het beroep van stuntman uitoefenen.

Anderhalf jaar cel
Het openbaar ministerie eiste in maart nog anderhalf jaar cel tegen D. Het parkeerterrein waar de stunt werd gehouden was te klein en D. had niet in de richting van het publiek mogen rijden. Volgens de aanklager was het drama niet gebeurd als de situatie anders was geweest. De advocaat van D. stelde dat D. genoeg gestraft was door de grote financiële problemen na het ongeluk. Een werkstraf zou beter passen. De rechter gaat daar niet in mee: een gevangenisstraf zou gerechtvaardigd zijn vanwege het grote leed dat de slachtoffers is aangedaan. De rechter heeft rekening gehouden met het feit dat er geen sprake was van een strafblad en dat D. zelf ook gestraft is door het ongeluk en de gevolgen daarvan.

Afwezig
D. was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Hij was bij de uitvaart van zijn plotseling overleden broer.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”17507″]