Viering zeventig jaar vrijheid in Haaksbergen

vrijheid

Foto: Nico Asbroek

Haaksbergen – Het herdenken van de bevrijding in Haaksbergen wordt zoals elk jaar voorafgegaan door het herdenken van de slachtoffers in oorlogsgebied.

Het college van B&W zal op 4 mei een krans leggen bij het oorlogsmonument aan de Hengelosestraat in Enschede. Om 19.00 uur zal een herdenkingsbijeenkomst gehouden worden in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Jonkheer von Heijdenstraat. Aansluitend zal om 19.30 een stille omgang gelopen worden, welke eindigt op de Markt, waar vervolgens de ‘last post’ zal klinken en twee minuten stilte gehouden zal worden. Burgemeester Hans Gerritsen zal een toespraak houden en er is een mogelijkheid om bloemen te leggen.

De activiteiten op 5 mei, Bevrijdingsdag, zullen rond 11.30 uur beginnen, met een uitvoering van de de boerenkapel van Crescendo Buurse. Rond 12.50 uur zullen dan de lopers vanuit Wageningen met het bevrijdingsvuur verwacht worden, die welkom geheten worden door het college van B&W, onder begeleiding van de Haaksbergse Harmonie. Burgemeester Hans Gerritsen zal vervolgens het bevrijdingsvuur in Haaksbergen ontsteken.

Het zangproject ‘What a wonderful world’ zal om 19.30 uur in de Pancratiuskerk liederen over de vrijheid ten gehore brengen. Vooraf zullen de twee winnende gedichten over vrijheid en vrede voorgedragen worden. Na het project zal de Haaksbergse Harmonie een concert geven op de Markt. De toegang aan alle activiteiten is gratis.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.