Verzekeraars komen met noodfonds voor slachtoffers monstertruckdrama Haaksbergen

Verzekeraars Nationale Nederlanden en Centraal Beheer Achmea zetten een noodfonds op voor slachtoffers, nabestaanden en betrokken van het monstertruckdrama.

In de openbare raadsbijeenkomst van 15 oktober werd door diverse partijen gevraagd of er een noodfonds zou komen voor betrokken bij het ongeluk met de monstertruck op 28 september. Via verzekeraars Nationale Nederlanden en Centraal Beheer Achmea is dit noodfonds nu opgezet. De verzekeraars zijn betrokken via hun verzekeringnemers stichting Ster Evenementen Haaksbergen en de gemeente Haaksbergen.

Wie aansprakelijk is maakt op dit moment niet uit voor het opzetten van het noodfonds, ook zal daar niet over geoordeeld worden. Nationale Nederlanden en Centraal Beheer Achmea willen zoveel mogelijk voorkomen dat slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers van het ongeval in afwachting van de uitkomst van de onderzoeken met kosten worden geconfronteerd die zij zelf niet kunnen dragen. Op het moment dat er schade is ontstaan, kan men een beroep doen op dit fonds.

De verzekeraars hebben een onbekend bedrag beschikbaar gesteld voor het fonds, maar gaan niet over de uitgifte van het geld. Het fonds wordt beheerd door expertisebureau Andriessen Expertise uit Rotterdam, dat samen met een advocaat alle ingediende claims gaat bekijken. Contact opnemen met het bureau kan onder andere via het telefoonnummer 088 – 888 5 666.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.