Vermissing Turkije: ‘Zoektocht naar Joey gaat verder’

De Turkse politie gaat opnieuw op zoek naar de vermiste 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Dat zou politiechef en onderzoeksleider Zafer Senocak maandag aangegeven hebben, zo meldt RTV Oost.

De zoektocht van zaterdag in het gebied rondom Silifke, waar Hoffmann voor het laatst werd gezien, werd stopgezet. In het gebied werden geen sporen gevonden. De zoektocht wordt nu uitgebreid, er zal in een grote gebied gezocht worden.

Specalisten
Volgens Senocak wordt specialistische zoekapparatuur ingezet en gaan Turkse honden mee zoeken. ‘Denk niet dat we opgeven, het onderzoek wordt met volle kracht voortgezet’, geeft hij aan. In het gebied rondom de kampeerplaats van Hoffmann en zijn reisgenoten Bjorn Breukers en Derya Un werd zaterdag door tientallen mensen van een AFAD-team en twee honden gezocht.

Misdrijf
Hoffmann wordt inmiddels een maand vermist in Turkije. Hij was daar met Breukers en Un, die geruime tijd verhoord zijn over de verdwijning van Hoffmann. Het echtpaar heeft nog een wekelijkse meldplicht en mag het land niet verlaten. Zowel de Turkse als Nederlandse politie sluiten niet uit dat er sprake is van een misdrijf. De Nederlandse politie heeft tien rechercheurs ingezet om te onderzoeken of er in Nederland strafbare feiten gepleegd zijn.

Update: Maandag werd bekend gemaakt dat een onderzoek pas gaat plaatsvinden als er nieuwe aanwijzingen zijn.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!