Vermissing Turkije: ‘Zoektocht naar Joey begonnen’

In het bergachtige gebied rondom het Turkse Silifke is zaterdag de zoektocht begonnen naar de vermiste Haaksbergenaar Joey Hoffmann.
Een speciaal team van de AFAD, twee honden en drones zijn aan het zoeken naar sporen van de 21-jarige Hoffmann met wie sinds 8 juli geen contact meer is geweest. Volgens verslaggever Olaf Koens zouden er 78 man zoeken van de reddingsdienst.

Onderzoek
Het onderzoek is volgens De Telegraaf al vroeg in de ochtend begonnen. Het team arriveerde om 7.15 uur bij de plaats waar Hoffmann met zijn vrienden Bjorn Breukers en Derya Un gekampeerd hebben en waar al eerder afval van de vrienden gevonden is. ‘We gaan verschillende kanten de bergen in. Joey is erg belangrijk, zijn familie is belangrijk voor ons’, gaf de politiechef aan voordat de zoektocht begon. Breukers is in eerste instantie niet mee, ondanks dat hij vrijdag wel aangaf mee te gaan. Volgens de politiechef slaapt hij. Later blijkt hij toch mee te zijn met het onderzoek.

Nederlands Zoekhonden Team
Het Nederlandse Zoekhonden Team ZH dat vrijdag stelde ook te gaan zoeken in Turkije op uitnodiging van de Turkse autoriteiten, is onbereikbaar. De Facebookpagina is verdwenen en op Schiphol, vanwaar de teams zouden vertrekken en de pers de mogelijkheid zou krijgen vragen te stellen, is niemand aanwezig.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!