Vermissing Turkije: ‘Toch geen nieuw onderzoek’

Zolang er geen nieuwe aanwijzingen zijn komt er geen nieuwe zoektocht naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen, zo stelt politiechef Zafer Senocak tegen AD-verslaggever Peter Winterman. Waar maandagmorgen eerst bericht werd dat een nieuwe zoektocht zou starten met een groter bereik, is dit voorlopig dus niet het geval.

Volgens Senocak hebben Bjorn Breukers en Derya Un geen aangifte gedaan van vermissing van Joey Hoffmann. Zij zouden tegenover de politie verklaard hebben dat zij pas later van familie te horen kregen dat Hoffmann na zijn vertrek niet in Nederland was aangekomen.

Traagheid
De politie is pas sinds 28 juli betrokken bij de vermissing, toen broer Robin Hoffmann in Silifke en Narliyuku flyers ging verspreiden. De lange aanloop naar de zoektocht zou mede komen door de tijd die het kostte om de gegevens rond de vermissing via Nederland, Interpol en Ankara in Silifke te krijgen, zo meldt het AD.

Hoop
Uit de reacties op Facebook op de verschillende berichten over de vermissing van Hoffmann blijkt vooral dat mensen de familie van Hoffmann steunen. Veel mensen hopen dat Hoffmann snel gevonden wordt en dat er snel duidelijkheid is. Er worden veel twijfels gezet bij de verhalen van Breukers en Un.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!