Vermissing Turkije: ‘Politiechef vreest voor lot Joey’

Op het politiebureau van Silifke wordt hard gewerkt aan het onderzoek naar de vermissing van de 21-jarige Haaksbergse Joey Hoffmann. Het is nog niet duidelijk of Bjorn Breukers en Derya Un, vandaag het politiebureau mogen verlaten. Zij zijn nog steeds aanwezig voor verhoor. Politiechef Murat Esentürk geeft tegen het AD aan dat het onderzoek naar de vermissing van Hoffmann eerst afgerond moet zijn. Esentü vreest voor het lot van Joey. Voor een 21-jarige zou het niet normaal zijn om wekenlang niets te laten horen op sociale media.

De politie heeft in Turkije de hele nacht doorgewerkt, maar er is nog geen doorbraak in de zaak rondom de vermissing van Hoffmann. De 21-jarige zou op 8 juli naar Nederland terugkeren, maar daar kwam hij nooit aan. Zaterdag komt waarschijnlijk het speurhondenteam in actie om naar Hoffmann te zoeken in de omgeving van Silifke, waar Breukers en Un hem voor het laatst gezien zouden hebben. Het is niet bekend waar Hoffmann nu is. Volgens Breukers en Un wilde Hoffmann naar huis omdat hij het te warm vond en heimwee had.

De politiechef noemt de omstandigheden verdacht. De verwondingen waarmee Breukers de dag na Hoffmans vertrek in het ziekenhuis aankwam en het vertrek van Breukers uit het ziekenhuis tegen het advies van de artsen is, is één van die omstandigheden. Toch denkt Esentü dat ’98 procent van het verhaal van Breukers en Un lijkt te kloppen’.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!