Vermissing Turkije: ‘Politie zocht in bergen naar vermiste Joey’

De politie in Turkije heeft in de bergen gezocht naar de vermiste Joey Hoffmann. Volgens Breukers en Un zou Hoffmann daar voor het laatst gezien zijn. 

Dat blijkt uit berichten van het AD en de Telegraaf. Volgens Breukers en Un zijn Hoffman en het stel in de bergen uit elkaar gegaan. Waarom de drie Haaksbergenaren hier uit elkaar zouden zijn gegaan is nog niet duidelijk. Breukers zou hebben verklaard dat hij en Un water wilden halen en dat ze weg zijn gegaan. Ook zou hij hebben gezegd dat Hoffmann naar huis wilde en dat Derya hem daarvoor geld zou hebben gegeven.

‘Van de rotsen gevallen’

Ook zou Breukers naar eigen zeggen in dit gebied van de rotsen zijn gevallen. Volgens de Telegraaf zit hij onder de schrammen en is hij Derya toen ook kwijtgeraakt. ‘Ik ben flauwgevallen. Ik weet niet hoe lang ik er heb gelegen’, zegt hij tegen de Telegraaf. ‘Stukje bij beetje ben ik bij een huis terechtgekomen waar ik wat water heb gedronken. Vervolgens ben ik naar de weg gelopen, waar ik een ambulance heb geregeld.’

Breukers werd op 9 juli met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis van Silifke. Enkele uren daarna kwam ook zijn vrouw Un in het ziekenhuis. Hoewel artsen het onverstandig vonden, vertrok het stel toch, Breukers slechts in operatiehemd. Breukers zou graag naar een ziekenhuis in Antalya willen, waar hij eerder geopereerd wordt, maar ze werden uiteindelijk teruggevonden in de buurt van Ankara.

‘Nederlandse theezakjes op kampeerplek gevonden’
Ook is er vanmorgen een kampeerplek onderzocht. Daar werden onder andere Nederlandse theezakjes en de omhulsels van maagtabletten gevonden. Volgens de politie wilden de Haaksbergenaren op deze plek een huis bouwen. Hoewel hier eerder over getwijfeld werd, is dit volgens de politie nu ’98 procent waar’.

 

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl
Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!