Vermissing Turkije: ‘Wel of geen speurhonden op zoek naar Joey?’

Het Nederlandse Zoekhonden Team ZH geeft aan zaterdag naar Turkije te vertrekken om daar met drie teams met speurhonden te gaan zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann. Hoffmann werd op 8 juli voor het laatst gezien en sindsdien ontbreekt elk spoor.

Zoekhonden
Voordat de teams afreizen naar Silifke is extra getraind met de honden. De honden en hun geleiders zijn opgeleid voor het zoeken naar vermiste personen in alle mogelijke omstandigheden. Het team werkt samen met diverse instanties om het herenigen van dierbaren te realiseren. Het Zoekhonden Team ZH wordt gedragen door vrijwilligers en financieel onderhouden door sponsoring en donaties. Hun vrijwilligers zijn in hun vrije tijd dagelijks bezig met de opleiding en verzorging van de honden.

Turkse autoriteiten
Het Zoekhonden Team ZH zou in contact gebracht zijn met de Turkse autoriteiten en komt op hun uitnodiging naar Turkije om naar Hoffmann te zoeken. De teams vertrekken zaterdagochtend vanaf Schiphol om te gaan zoeken in de omgeving de kampeerplaats waar Hoffmann samen met Bjorn Breukers en Derya Un voor het laatst gezien is. Volgens het tweetal is Hoffmann naar Nederland vertrokken omdat hij heimwee had.

Onbekende organisatie
Verslaggever Pim Lindeman van TC Tubantia geeft op Twitter aan het vreemd te vinden dat de organisatie naar Turkije komt. Er zou een grootschalig onderzoek gepland zijn door de Turkse politie waardoor een zoekteam waarschijnlijk niet eens bij de zoekplek zou kunnen komen. Na zijn tweets blijkt het Zoekhonden Team ZH ineens van Facebook te zijn verdwenen.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!