Vermissing Turkije: ‘Nederlandse Signi-honden op zoek naar Joey’

Drie honden met begeleiding van Signi zoekhonden gaan dit weekend in Turkije zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann. De honden krijgen kleren van de 21-jarige Hoffmann mee om zo te kunnen gaan zoeken vanaf de plek waar Hoffmann voor het laatst gezien werd. Er is sprake van overleg met de Turkse politie, maar de zoektocht is opgezet vanuit Nederland.

In eerste instantie zal gezocht worden met een speciale mantrail-hond, die heel oude sporen kan terugvinden. Op het moment dat deze hond een spoor oppakt zullen de twee andere honden ook gaan zoeken. Het nieuws werd door Peter R. de Vries, ambassadeur van de stichting, bekend gemaakt bij het televisieprogramma RTL Boulevard.

Niets gevonden
Twee eerdere zoektochten vanuit de Turkse politie hebben tot nu toe niets opgeleverd. Donderdag werd een zoektocht stilgelegd vanwege de warmte. Er leek toen een spoor gevonden te zijn, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn. Mogelijk wordt vrijdag opnieuw gezocht. Mocht Hoffmann eerder gevonden vonden, dan zal Signi niet afreizen naar Turkije, zo liet één van de vrijwilligers van Signi donderdag telefonisch weten.

Kijk de aflevering van RTL Boulevard terug via deze link: https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/laatste-videos-boulevard/signi-zoekhonden-naar-turkije-voor-vermiste-joey

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!