Vermissing Turkije: ‘Mogelijk sporen van Joey gevonden, graafmachine aanwezig’

Tijdens een nieuwe, specialistische speurtocht in de omgeving van Silifke in Turkije zijn mogelijk sporen van de 21-jarige vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen gevonden. Dat meldt AD-verslaggever Peter Winterman op Twitter.

Een Turkse agent zou tegen Winterman hebben aangegeven dat er sporen zijn gevonden, mogelijk van bloed, in het gebied waar men aan het zoeken is naar Hoffmann. De plaatsvervangend politiechef van Silifke kan nog niets bevestigen over het vinden van sporen in het zoekgebied. Donderdagmiddag werd bekend dat er niets gevonden werd. De zoektocht wordt later hervat.

Zoektocht
Zaterdag werd al gezocht met ruim zeventig man en twee honden en twee drones, inmiddels is er meer specialistischer hulp ingeschakeld. Zo is onder meer een legervoertuig aanwezig wat kan zien of in de grond gegraven is. Zo’n twintig agenten en militairen zoeken samen met twee honden uit Ankara naar de vermiste Hoffmann. De zoektocht is extra vroeg begonnen vanwege de hitte. Nadat het te warm werd voor de honden, was het de beurt aan de technische recherche om te zoeken in het gebied. Rond het middaguur is ook een graafmachine het gebied ingereden.

Steeds meer duidelijkheid
In de maand die Hoffmann nu vermist is, wordt steeds meer duidelijk over de reis die hij maakte met Bjorn Breukers en Derya Un. In de periode dat de laatste twee als vermist te boek stonden, verbleven zij in het huis van de oma van Un in Tarsus, waar ook de vader van Un woont.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

  2 comments for “Vermissing Turkije: ‘Mogelijk sporen van Joey gevonden, graafmachine aanwezig’

    Comments are closed.