Vermissing Turkije: ‘Lichaam Joey gevonden in droge rivierbedding’

Het lichaam van de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen is zeer waarschijnlijk gevonden in een droge rivierbedding in het dorp Narlikuyu de buurt van het Turkse Silifke. 

De politie Overijssel gaf vanochtend aan dat in Turkije een lichaam was gevonden en dat ze daar de familie van Hoffmann over hebben geïnformeerd. Volgens het AD en de NOS gaat het om Hoffmann. De hoofdcommissaris heeft tegen de Telegraaf gezegd dat ze teleurgesteld zijn: ‘We hebben altijd gehoopt om Joey levend te vinden.’


Gevonden door Turkse speurhond
Het lichaam is rond 8.00 uur gevonden door Turkse speurhonden. Op de plek zou nog niet eerder zijn gezocht. Afgelopen zaterdag reisde ook een team met Nederlandse speurhonden naar Turkije. Zij zijn echter nog niet in actie gekomen.

De Nederlandse politie heeft vanochtend de familie van Hoffmann bezocht en verteld dat er een lichaam in Turkije is gevonden. Volgens de politie wordt er verder onderzoek gedaan om te kijken of het echt om Hoffmann gaat en om te kijken wat de doodsoorzaak is. De Turkse politie heeft het lichaam inmiddels geborgen en overgebracht naar de plaats Adana, waar sectie wordt verricht. In het gebied wordt nu gezocht naar sporen en bewijsmateriaal.

Lees verder onder tweets.

Meer dan een maand vermist
Hoffmann is sinds 8 juli vermist. Hij was met zijn vrienden Bjorn Breukers en Derya Un naar Turkije vertrokken om daar een huis voor zijn vrienden te bouwen. Volgens Breukers en Un kreeg Hoffmann heimwee en zou hij op 8 juli een taxi pakken naar het vliegveld en verder naar Nederland reizen. Op het vliegveld is hij nooit aangekomen. De familie van Hoffmann had zelf voor het laatst contact met hem gehad op 4 juli.

Een dag na de vermissing werd Breukers met verwondingen in het ziekenhuis van Silifke opgenomen. Hij zegt in zijn laatste verklaring hierover dat hij van een rots is gevallen. Breukers vertrok dezelfde nacht tegen het advies van de artsen, in zijn operatiehemd uit het ziekenhuis. Dat deed hij samen met Un, die vlak na hem in het ziekenhuis opdook.

Ook Breukers en Un korte tijd vermist
Twee weken na de vermissing van Hoffmann werden ook Breukers en Un als vermist opgegeven door de Turkse familie van Un. In het ziekenhuis hebben ze gezegd dat ze richting Antalya gaan, maar ze worden weer gezien in de buurt van Ankara. In de tussentijd zouden ze hebben verbleven in het huis van de oma van Un in Tarsus.

Vlak na de terugkeer van Breukers en Un naar Silifke zijn ze aangehouden voor verhoor, maar werden snel weer vrijgelaten. Sinds hun terugkeer zijn ze meerdere keren door de politie verhoord. Ook hebben ze meegeholpen aan verschillende zoektochten. Hoewel ze nog steeds niet als officiële verdachten worden gezien, mochten ze het land niet verlaten en moesten ze zich wekelijks melden op het politiebureau.

Lees verder onder tweets.

Meerdere zoektochten
De afgelopen weken zijn er meerdere zoektochten geweest in het gebied waar Hoffmann voor het laatst gezien waren. Zo werden de kampeerplek  en het busje van het drietal onderzocht. Ook zijn er sporen van bloed gevonden en werd er even gezocht met een graafmachine. Dat bleek echter om een dode vogel te gaan.

De broer van Hoffmann, Robin, vertrok met vrienden naar Turkije om daar te flyeren en te helpen zoeken. Hij deed een emotionele oproep waarbij hij zijn twijfels plaatste bij de oprechtheid van Breukers en Un.

Lees hier meer rond de vermissingszaak van Joey Hoffmann.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

  2 comments for “Vermissing Turkije: ‘Lichaam Joey gevonden in droge rivierbedding’

 1. Selim
  14 augustus 2017 at 15:00

  De twee Bjorn en Derya hebben verklaring afgelegd van drugsgebruik op dag van verdwijning, mocht het zo zijn dat er géén misdrijf is in spel dat kan mischien drugs en hitte combinatie reden oorzaak zijn ,in dit geval als Bjorn en derya de drugs aan Joey hebben verstrekt zitten ze in één héél grote probleem in Turkije mag géén drugsgebruik zoals hier in Nederland dit houdt in dat mogelijk Bjorn en Derya voor de dood verantwoordelijk gehouden kunnen worden indien zij de drugs aan joey hebben verstrekt.
  Kurucay Deresi (te Narlikyu) waar Joey in deze rivierbedding gevonden is ligt 1 uur.38 minuten lopen en 15 minuten met auto van hen kampeerplek vandaan,.Het kan ook zijn dat bjorn hem vandaar afgeduwd heeft en door hitte nu niets blijkt na onderzoek zal het uitwijzen.

 2. Selim
  14 augustus 2017 at 15:24

  Indien druggebruik oorzaak is en Bjorn en Derya het drug aan Joey verstrekt hebben kan hen dood door schuld ten laste gelegd worden in Turkije!

Comments are closed.