Vermissing Turkije: ‘Joey herkend aan tatoeages’

Het lichaam dat maandagochtend in het Turkse Silifke werd aangetroffen, is van de sinds 8 juli vermiste 21-jarige Joey Hoffmann, zo zegt AD-verslaggever Peter Winterman volgens RTV Oost. Een politiefunctionaris zou hem verteld hebben dat de identiteit vast te stellen is vanwege de tatoeages. Er is echter nog geen officiële bevestiging, die komt waarschijnlijk pas nadat het lichaam is onderzocht.

Het stoffelijke overschot van Hoffmann is nog goed intact omdat het door de hitte een soort van gemummificeerd is. Er zijn vooralsnog geen sporen van geweld of verwondingen gevonden op het lichaam. Het lichaam is overgebracht naar de Turkse stad Adana, daar wordt waarschijnlijk dinsdag sectie verricht op het lichaam om uit te sluiten dat Hoffmann om het leven gekomen is door een misdrijf, zo stelt Winterman.

Zwijgen
Het zijn met name de Turkse politiemensen ter plaatse en de media die aangeven dat het om de vermiste Hoffmann gaat. De Turkse politie en justitie zwijgen echter als het gaat om de identificatie van het gevonden lichaam. Openbaar aanklager Hüseyin Isik wil ook niet aangeven of er identiteitspapieren gevonden werden op het lichaam: ‘Wij verstrekken geen enkele informatie’, zegt hij in het paleis van justitie in de Turkse plaats Silifke. Ook over de doodsoorzaak wil hij niets melden, sectie moet daarover uitsluitsel geven. Ook op het hoofdbureau van de politie en in het districtsbureau van de gouverneur wordt gezwegen.

Signi
Het Nederlandse zoekhondenteam zou ook bevestigd hebben gekregen dat het gaat om het lichaam van Hoffmann, zo meldt Nieuws.nl, maar volgens Janette Kruit van Signi is dat niet het geval. Ook zou hun niet bevestigd zijn dat het lichaam van Hoffmann gevonden zou zijn onder een boom en tegen een rots.

Echtpaar
Het echtpaar Bjorn Breukers en Derya Un zijn nog steeds in Turkije en hun beperkingen zijn nog niet opgeheven. Het echtpaar, dat samen met Hoffmann naar Turkije vertrok vanuit Haaksbergen is diverse malen verhoord door de politie over de vermissing van Hoffmann.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!