Vermissing Turkije: ‘Joey en Derya hadden ruzie’

De nog steeds vermiste Haaksbergse Joey Hoffmann zou op de dag van zijn verdwijning ruzie hebben gehad met Derya Un, zo zegt landeigenaar Alim Gürsoy tegen het AD. Un zou samen met haar man Bjorn Breukers een huis bouwen op het land van Gürsoy.

Water
De landeigenaar weet niet waar de ruzie over ging, maar hoorde van Un dat Hoffmann weg wilde. Volgens haar zou hij het vliegtuig terug naar Nederland nemen. De ruzie was in de ochtend van zaterdag 8 juli, de dag waarop Hoffmann voor het laatst is gezien. Niet lang daarvoor kwam Gürsoy terwijl hij in zijn auto reed Breukers tegen op het pad naar de kampeerplek. Hij gaf Breukers een fles water die Breukers over zijn lichaam gooide, waarschijnlijk om af te koelen. Daarna reed de landeigenaar door naar de kampeerplek, waar Un en Hoffmann waren. Daar bleek het busje van de Haaksbergenaren vastgelopen te zijn op een aantal grote keien. Hulp om het busje los te trekken sloeg Un af. Ook Un en Hoffmann krijgen water van Gürsoy.

Hotel
In de avond gaat Gürsoy weer naar de kampeerplek. Hoffmann is er dan niet meer en Breukers blijkt zoek te zijn. Un is er wel. De landeigenaar vertelt: ‘Zij zei dat Joey naar het vliegveld was gegaan. Iemand van de militaire politie heeft haar naar een hotel gebracht, ze mocht niet alleen op de kampeerplaats blijven. Later is ze naar familie in Tarsus gereisd.’ De militaire politie nam ook het kapotte busje mee.

Verward
Breukers en Un zouden volgens Gürsoy een verwarde indruk maken. ‘Volgens mij waren ze niet goed bij hun hoofd. Breukers had last van een eerdere operatie. Ze wilden een stuk grond kopen, maar later weer niet. Un vertelde dat ze naar Antalya zouden gaan, waar ze een houten huisje in de buurt van het ziekenhuis wilden bouwen zodat Breukers de medische hulp kon krijgen die hij nodig had.’

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

  4 comments for “Vermissing Turkije: ‘Joey en Derya hadden ruzie’

 1. Ell
  4 augustus 2017 at 18:02

  Ze zij dat…???

  • Frédérique van Egmond
   4 augustus 2017 at 19:09

   Zij zei dat ja 😉 Dank voor je oplettende blik!

 2. Mick the Nick
  4 augustus 2017 at 19:07

  We hebben hier in het Nederlands een mooie uitdrukking voor: je verstrikken in je eigen leugens. Wel een huis bouwen, nee toch geen huis bouwen. Huisje in Silifke, nee in Antalya. Grond kopen, nee toch geen grond kopen. Busje met bouwmaterialen zonder plek om een huis te bouwen want geen grond. Heimwee van Joey, nee hij vond het gewoon te warm. Joey van de kampeerplek naar het vliegveld, nee in de bergen weggelopen met een kluit geld op zak. Björn is ‘zoek’, nee hij is gevallen van een rots en moet naar het ziekenhuis, nee hij hoeft toch niet in het ziekenhuis maar loopt weg en blijft weken onvindbaar. De telefoon doet het niet, nee hij doet het toch wel. De Turkse familie is wekenlang niet ongerust maar dan ineens wel.

  Dit stinkt als een drol in de mediterrane zon.

 3. 9 augustus 2017 at 09:41

  Ik lees gisteren op de telegraaf dat het stel onderdak krijgt van de turkse politie omdat ze geen geld zouden hebben,ik zag eerder een foto die joey naar een vriend zou hebben gestuurd met daarop €20.000 cash wat van het stel zou zijn,’om grond aan te kopen’,joey zou met slechts €250 terug zijn gegaan ,waar is de rest van het geld gebleven? Vind het nog steeds een ontzettend vaag verhaal en denk zelf dat de waarheid helaas nooit boven water komt

Comments are closed.