Vermissing Turkije: ‘gevonden sporen naar forensisch lab, mogelijk bloed’

Bij de zoektocht die donderdag in de bergen van Silifke is gehouden door de Turkse politie zijn toch mogelijk sporen van bloed gevonden, zo meldt de hoofdcommissaris van het korps aan de Telegraaf.

De sporen zijn naar een forensisch lab gebracht, waar onderzocht gaat worden of het daadwerkelijk om bloed gaat. De commissaris wilde niet meer kwijt dan dat de sporen op een steen zaten. Het is niet duidelijk of het daadwerkelijk bloed was of van wie het dan zou moeten zijn.

Zoektocht
Donderdag werd voor de tweede keer gezocht naar sporen van de vermiste 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Hij werd op 8 juli voor het laatst gezien. Een eerdere zoektocht leverde ook al niets op. Zaterdag zal daarom in de ochtend opnieuw verder gezocht worden. ‘De honden kunnen niet in de ergste hitte hun werk doen, vandaar dat alles ’s ochtends vroeg gebeurt’, geeft de hoofdcommissaris aan. Donderdag leek even of een spoor gevonden was, omdat twee honden onafhankelijk van elkaar aansloegen op een geur. Na graafwerk met een graafmachine bleek het echter loos alarm te zijn.

Signi
Zaterdag vertrekken drie speurhonden van Signi naar Turkije om te gaan zoeken. Zondag gaan de honden zoeken, tenzij Hoffmann eerder gevonden is. De inzet van de honden van Signi, die al veel vermiste personen hebben opgespoord, werd donderdag bekend gemaakt in het televisieprogramma RTL Boulevard.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!