Vermissing Turkije: ‘Bjorn en Derya langer op politiebureau’

De Haaksbergse Bjorn Breukers en Derya Un moeten nog langer op het Turkse politiebureau blijven, bepaalde de rechter-commissaris in Turkije. Dat laat Telegraaf-correspondent Koen Nederhof weten op Twitter.

Vrijdag zal bekeken worden hoe lang de vrienden van de vermiste Joey Hoffman nog op het politiebureau moeten blijven om gehoord te worden door de politie. Ondanks dat de twee moeten blijven, worden ze, voor zover bekend, niet als verdachten aangemerkt in de zaak van de vermissing van de 21-jarige Hoffmann.

Eerder vandaag werd een onderzoek naar sporen in het bestelbusje van het stel afgerond en werd een grootschalige zoekactie gehouden op de plek waar het stel samen met Hoffmann gekampeerd zou hebben. Naast de kampeerplek is er ook gezocht in de heuvels waar Breukers gevallen zou zijn.

De Nederlandse politie een strafrechtelijk onderzoek begonnen. Het Nederlandse rechercheteam heeft geen bevoegdheid om onderzoeken in het buitenland te leiden en richt zich dan ook op de zaken die zich in Nederland hebben afgespeeld. Zo probeert de politie uit te sluiten dat er een misdrijf is gepleegd op Nederlands grondgebied, zo meldt de politie. De politie onderhoudt nauw contact met de familie van Hoffmann om hen zo goed mogelijk te informeren. Er is veel contact met de politie in Turkije zodat een snelle informatie-uitwisseling mogelijk is.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!