Vermissing Turkije: ‘Bjorn en Derya aangehouden in Silifke’

De Turkse politie heeft de 26-jarige Derya Un en de 34-jarige Bjorn Breukers aangehouden in de Turkse plaats Silifke. De politie zegt ze nog niet als verdachten te zien in de vermissingszaak van de 21-jarige Joey Hoffmann, maar wil ze ook niet meer laten gaan. 

Dat meldt de Telegraaf. Volgens de krant is het tweetal de afgelopen dagen gevolgd door de Turkse politie. Breukers en Un werden zelf ook als vermist opgegeven. Woensdag kwam naar buiten dat het tweetal elkaar ook kwijt was geraakt, maar dat ze elkaar in het ziekenhuis van Silifke weer troffen. Breukers zou daar met ernstige verwondingen op de intensive care zijn opgenomen. Ondanks dat verdween het tweetal in de nacht uit het ziekenhuis. Breukers slechts in een operatiehemd.

‘De afgelopen dagen hebben we ze met camerabeelden en andere technische middelen gevolgd. Ook hebben we ze fysiek gevolgd, om te zien of ze op de vlucht zouden slaan of niet’, aldus de hoofdcommissaris van het bureau in Silifke tegen de krant.

‘Geen huis gekocht in Turkije’

Het tweetal is aangehouden in verband met de verdwijning van de 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Hoffmann zou samen met het tweetal naar Turkije zijn gereisd om ze te helpen met het bouwen van een huis. Volgens de Turkse politie hebben de twee echter geen huis of grond gekocht in de Turkse plaats. Daarop zou het stel hun verklaring hebben veranderd en gezegd hebben dat ze de intentie hadden om een huis te kopen.

De politie heeft Breukers en Un aangehouden omdat ze Hoffman voor het laatst in levende lijve hebben gezien. Daarnaast gaan ze kijken of de verklaringen van het tweetal kloppen.

Niet meer gepind en telefoon ongebruikt

Hoffmann verdween op 8 juli en is voor het laatst gezien in Silifke. Op 30 juni vertrokken ze uit Haaksbergen in een volgepakt Mercedesbusje richting Turkije. Volgens het tweetal zouden de drie daar zijn aangekomen, maar kreeg Hoffman heimwee en wilde hij terug. Breukers en Un stuurden daarop een bericht naar de familie van Hoffmann met de mededeling dat hij terug zou komen.

Op 8 juli zou hij een taxi hebben gepakt naar het vliegveld van Adana, maar daar is hij nooit aangekomen. Dit is ook de laatste dag dat hij zijn pinpas en telefoon heeft gebruikt.

Volgens de Telegraaf gaat het onderzoek donderdagmorgen vroeg verder.

Meer informatie over deze zaak lees je hier. Heb je tips of informatie over deze zaak laat het ons weten via info@haaksbergenactueel.nl

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

  1 comment for “Vermissing Turkije: ‘Bjorn en Derya aangehouden in Silifke’

  1. pokerstars
    8 augustus 2017 at 00:55

    Ze hebben hem van zn geld beroofd. Ja dat kan je wel zeggen, maar je weet het can Bjorn en Derya niet. Ik hoop dat deze man gevonden word en dat hij zich ergens schuilhoud.

Comments are closed.