Verkocht Iemenschoer krijgt 23 zorgwoningen

IemenschoerHaaksbergen – De gemeente Haaksbergen gaat het voormalige pand van ’t Iemenschoer aan de Sterrebosstraat verkopen aan Maatschap ’t Iemenschoer. De maatschap, van Weghorst Makelaardij, zal zich richten op de realisatie van 23 zorgappartementen.

De verkoop van het pand levert de gemeente een financieel voordeel op van ruim 300.000 euro. De gebruikers van het pand hebben inmiddels allemaal andere huisvesting gevonden, het pand staat al geruime tijd leeg. De zorgappartementen die gerealiseerd worden in de voormalige huishoudschool zullen verhuurd worden door de Twentse zorgaanbieder Thuisgenoten.

Het pand zal flink opgeknapt worden. De oude vleugel naast het theater blijft behouden, maar het gedeelte waar voorheen de gymzaal zat wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Bij deze nieuwbouw is de stadbouwmeester van de gemeente Haaksbergen nadrukkelijk betrokken. Ook de huidige parkeergelegenheid wordt aangepast, een aantal van de parkeerplaatsen zal verdwijnen. Omdat het parkeerterrein flink gebruikt wordt, zal de gemeente het terrein dusdanig aanpassen dat hetzelfde aantal parkeerplaatsen terug zal komen. Daarbij zal ook rekening gehouden worden met laden en lossen bij de aangrenzende supermarkt en het theater.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!