Veertigjarig bestaan TVV gevierd met feestavond

tvvHaaksbergen – Tennisvereniging Veldmaat (TVV) bestaat veertig jaar en dat wil de vereniging uitgebreid vieren. Leden en oud-leden werden via Facebook uitgenodigd om langs te komen tijdens de feestavond op zaterdag 17 december op het sportcomplex aan de Kolenbranderweg.

De tennisvereniging werd in 1967 opgericht en begon aan de Geukerdijk, bij de sporthal. Vanwege overlast van de lichtmasten werd in 1987 de overstap gemaakt naar het huidige sportcomplex op Sportpark De Greune aan de Kolenbranderweg. Daar werden zes kunstgrasbanen aangelegd. De opening van het nieuwe complex werd gevierd met onder andere een parachutesprong. De houten kantine werd gebouwd op een heuvel zodat er vanuit de kantine goed zicht was over de velden.

Het houten clubgebouw had met name bij de kleedkamer veel last van vocht en in de jaren ’90 werd besloten een nieuw clubhuis te bouwen. De speciaal opgerichte stichting ‘Stichting Vrienden Van TVV’ gaf obligaties uit waarna er voldoende geld was om een het nieuwe clubhuis te bouwen. De obligaties werden met name gekocht door de leden van de tennisvereniging, waarbij elk jaar 10 procent van de obligaties uitgeloot zouden worden en geld terugbetaald zou worden. Daarnaast kreeg één van de uitgelote obligaties een bonus. De groei van de vereniging ging zo snel dat in sommige jaren zelfs een groter percentage van de obligaties uitbetaald kon worden.

Een vereniging kan enkel bestaan als er voldoende vrijwilligers zijn en TVV kan gelukkig al jaren rekenen op veel vrijwilligers. Vrijwilligers Gerrit Stegeman en Irma Aalbers-Weernink worden zelfs door de gemeente Haaksbergen in het zonnetje gezet voor hun langdurige inzet.

Het nieuwe clubgebouw staat als en huis en staat nog steeds, al is het interieur opgeknapt en is de bar onlangs compleet vervangen. Tijdens de feestavond van de vereniging zal een gedeelte van de activiteiten dan ook in het clubhuis plaatsvinden. Naast de feestavond zal er ook een demonstratiewedstrijd plaatsvinden tussen een aantal van de oud-tennisleraren van de vereniging, Victor Markink, Richard Docter, Niels Holtslag en Jeroen Heinhuis.

Interesse in deze beelden? Mail of bel naar (06) 36 55 79 36.
Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!