Veel afgestoken vuurwerk; weinig meldingen overlast

weinigHaaksbergen – Vuurwerk mag pas vanaf 18.00 uur op oudejaarsdag afgestoken worden, maar desondanks gaat er al veel vuurwerk de lucht in. De hoeveelheid meldingen van vuurwerkoverlast vallen echter mee.

Op steeds meer plekken in de straten liggen vuurwerkresten en is de straat roodgekleurd van al het knalvuurwerk. Er wordt relatief weinig siervuurwerk afgevuurd. Zeker één bushokje heeft schade opgelopen door vuurwerk.

Door de politie wordt extra gecontroleerd op het niet naleven van de vuurwerkwet, ook de gemeente Haaksbergen heeft extra handhavers ingezet.

Ondanks de grote hoeveelheid afgestoken vuurwerk verschijnen er niet heel veel meldingen van overlast bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast. De teller staat op 43 meldingen van overlast in Haaksbergen, Buurse en Sint Isidorushoeve. Vorig jaar werden in totaal 101 meldingen gedaan van overlast van vuurwerk bij het meldpunt.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.