Van huiskamer naar harmoniegebouw: tien jaar Christengemeente Joshua

huiskamer
Haaksbergen – Tien jaar geleden begon Christengemeente Joshua met twee gezinnen in een huiskamer. Inmiddels is er elke zondag een bijeenkomst in het Harmoniegebouw aan de Uitterhoevestraat in Haaksbergen.

De twee gezinnen voelden behoeften om zich in hun omgeving, met als achtergrond hun christelijke overtuiging. Al snel sloten meer gezinnen zich aan en binnen twee jaar werd de huiskamer te klein.

Door de groeiende hoeveelheid belangstellenden groeide ook de hoeveelheid activiteiten. Naast Bijbelstudie en gebedssamenkomsten is ook de organisatie van het kerstdiner voor de minima in Haaksbergen in handen bij de christengemeente.

Binnen tien jaar is de groep uitgegroeid tot een actieve groep gelovigen die naar elkaar omzien. De wortels van de leden liggen in veel verschillende kerkelijke richtingen, waardoor je ook kunt spreken over een gemeente van christenen.

Komende zondag viert de gemeente haar 10-jarig bestaan met een speciale jubileumbijeenkomst in het Harmoniegebouw. De voorganger van de bijeenkomst is Elzo Edens, die ook gemeenteleider is. Voor de kinderen is er een apart programma. De viering zal niet zoals normaal om 10.00 uur starten, maar om 13.30 uur.