Uitzending ‘Ster van Twente’ abrupt gestopt

Politie, Ster van TwenteHaaksbergen/Neede – De uitzending van Ster van Twente, een geheime radiozender, is zondagmiddag door het Agentschap Telecom beëindigd volgens een bekend forum voor zendpiraten.

Dit jaar draaide de Combinatie Twente & De Swingtop formatie, die samen opereren onder de naam Ster van Twente, vanuit de gemeente Neede op de Waterleidingdijk. Elk jaar wordt opnieuw geprobeerd uit te zenden vanaf kerstavond, dit jaar vanaf frequentie 94.50MHz. Editie 2014 werd echter vroegtijdig gestopt toen het AT zondagmiddag rond 14.00 uur een kijkje kwam nemen, samen met de politie.

Ondanks dat de zendapparatuur in een zeecontainer geplaatst was, bleek het voor het AT mogelijk om de stuurzender en de tussentrap de ontmantelen. Naast het in beslag nemen van deze spullen zijn ook een aggregaat en een coax-connector vernield.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.