Twentse Bandnight krijgt vervolg na succesvolle eerste editie

Bandnight
Al tijdens de eerste editie van de Twentse Bandnight was duidelijk dat er behoefte zou zijn aan een vervolg. Ook dit jaar vormt zalencentrum Het Hagen aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen het decor voor de Bandnight en wel op zaterdag 10 maart.

Ondanks het grote succes van de eerste editie zijn er wel wijzigingen in het format van de Bandnight. Zo gaan de deuren eerder open en begint het programma ook een uur eerder. ‘Vorig jaar stond er al een rij mensen te wachten voor de dichte deur’, vertelt de 21-jarige Natalie Bergsma, die de avond mede-organiseert. Just Like Us opent om 20.00 uur het evenement. Het is slechts één van de vele bands die graag op de avond wilde spelen. ‘Waar vorig jaar studenten van de podiumacademie nog een zaal voor hun rekening namen, hebben we nu zoveel aanmeldingen van bands dat we de programmering voor drie zalen kunnen verzorgen.’

Zelf organiseren
Haaksbergen kende jarenlang een bandjesavond. Maar nadat aan deze traditie een einde kwam, besloot Bergsma – die er in het verleden al meermalen met haar eigen bandjes had opgetreden – niet bij de pakken neer te gaan zitten en zette zelf eenzelfde evenement op touw. ‘Omdat muziek nu eenmaal mijn grote passie is en ik het leuk vind allerlei dingen te organiseren.’ Ze ging samen met haar vader Ronny Bergsma en de uitbaters van zalencentrum Het Hagen om de tafel en daaruit ontstond de eerste Twentse Bandnight.

Spectaculair
Bergsma zegt op een spectaculaire avond te rekenen. ‘Met hele uiteenlopende muziek. We hebben daarmee voor elk wat wils in huis gehaald. Stevige rock, dialectmuziek, een CCR-tributeband. En ook een Anouk-tributeband, geformeerd rond zangeres Ellen ter Braak uit Rietmolen. Deze band is een jaar of vijf geleden gestopt, maar komt speciaal voor dit evenement weer bij elkaar.’

Gezellig druk
Vorig jaar waren er zo’n zevenhonderd muziekliefhebbers. ‘Daarmee was het gezellig druk. Gezien de enthousiaste reacties rekenen we ook dit jaar weer op eenzelfde aantal bezoekers.’ De zaal gaat open om 19.30 uur en de eerste van de tien bands trapt af om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]