Tweedehandswinkel verkoopt spullen voor goed doel

BlezzjoeHaaksbergen – Het tweedehandswinkeltje Blezzjoe heeft zich sinds kort aan de Eibergsestraat gevestigd. Het winkeltje verkoopt kleren en speelgoed en ondersteunt met de opbrengst het goede doel Engelen zonder Paradijs.

In het winkeltje kan men naar hartenlust snuffelen tussen de tweedehands kleding en het speelgoed. Van speelgoed voor de allerkleinsten tot aan prachtig houten speelgoed, er is voor elk wat wils. Ook kleding en schoenen zijn verkrijgbaar in diverse maten, er is kleding te vinden voor een babyuitzet, maar ook het wat oudere kind en de volwassene hebben voldoende keuze. Alle goederen zijn scherp geprijsd en de opbrengst gaat naar het goede doel Engelen zonder Paradijs.

“Het zou zonde zijn als men nu veel geld gaat uitgeven terwijl dezelfde spullen hier veel goedkoper te koop zijn, maar er zijn nog niet heel veel mensen die weten dat we hier zitten”, zegt Rosaira Estela de la Crus, contactpersoon van Engelen zonder Paradijs. Ze zamelt al jaren geld en goederen in om het doel te ondersteunen.

De stichting Engelen zonder Paradijs zet zich in om de levensomstandigheden van de allerarmsten in de Dominicaanse Republiek te verbeteren. Dit doet de stichting door het leveren van goederen, maar ook door het geven van kleinschalig onderwijs. In 2012 kreeg de stichting van Dominicaanse overheid een perceel om daar een school te bouwen.