Televisie lokale omroep per direct op zwart

TelevisieHaaksbergen – Lokale omroep RTV Sternet is per direct gestopt met het uitzenden van televisie. In plaats van de normale uitzendingen is het testbeeld te zien en wordt een hoge pieptoon uitgezonden.

Op de verschillende kanalen bij de diverse aanbieders is geen RTV Sternet meer te ontvangen. Directeur Michel van der Voort heeft dit per mail aan de vrijwilligers laten weten.

Volgens Van der Voort is televisie niet meer van deze tijd en werden de uitzendingen niet bekeken. De laatste tijd waren de vrijwilligers van de omroep erg actief met het vervaardigen van rapportages in en rondom Haaksbergen.

Ook de lokale omroepen van Borne en Hengelo zijn gestopt met televisieuitzendingen. Uit de mail blijkt dat de lokale omroep ervoor kiest om samen met andere lokale omroepen regionaal te gaan uitzenden op hetzelfde kanaal. Hoe deze aanpassing in te passen is in de eisen die gesteld worden aan lokale omroepen volgens de Mediawet is nog niet geheel duidelijk, met name vanwege het geringe eigen aanbod dat de omroep zelf zegt te hebben.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

  1 comment for “Televisie lokale omroep per direct op zwart

    Comments are closed.