Tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

Gemeentehuis, gehandicaptenHaaksbergen – Met het landelijk verdwijnen van twee regelingen om chronisch zieken en gehandicapten te compenseren voor het volledig verbruiken van hun eigen risico, wil de gemeente deze groepen graag tegemoet komen in de kosten.

De gemeente kiest ervoor om inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum te ondersteunen door een collectieve ziektekostenverzekering aan te bieden. Volgens wethouder Annette Nijhuis kan de gemeente zo ondanks haar eigen financiële positie toch investeren in inwoners die het financieel niet eenvoudig hebben: “Deze compensatie maakt voortaan deel uit van het Haaksbergse minimabeleid. Zorgverzekering GarantVerzorgd is er voor Haaksbergse huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum. Die grens hebben we dus opgehoogd van 100 naar 120 procent van het minimum, om Haaksbergse minima te kunnen compenseren. Het doet me deugd dat we hierdoor voortaan meer chronisch zieken en gehandicapten kunnen helpen.”

Deelnemers krijgen korting op zowel de basisverzekering als op de aanvullende verzekering. Het aanvullende pakket is uitgebreid en het eigen risico is meeverzekerd. “Op deze manier wordt voorkomen dat inwoners zorg gaan mijden of in (verdere) financiële problemen komen”, aldus Nijhuis.

Bij vragen of ondersteuning kan zowel contact opgenomen met overstapcoaches van Menzis als met medewerkers van de publieksbalie Sociale Zaken van de gemeente Haaksbergen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kan gekeken worden of iemand in aanmerking komt voor Garantverzorgd in 2015.