Taalproject VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

Bibliotheek, voorleesexpressHaaksbergen – Kulturhus Haaksbergen zoekt voor het Taalproject VoorleesExpress enthousiaste nieuwe vrijwilligers. De VoorleesExpress introduceert het voorleesritueel bij gezinnen met kinderen van twee tot en met acht jaar. Zo vergroten zij het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen.

Geletterdheid is een belangrijk fundament voor het leren op school. Kinderen kunnen makkelijk taalachterstanden ontwikkelen, doordat er te weinig met een kind wordt gelezen of gepraat. Daar wil de VoorleesExpress wat aan doen, door wekelijks een uur voor te lezen in de gezinnen die dat nodig hebben.

De VoorleesExpress is in Haaksbergen op zoek naar voorlezers en coördinatoren. Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen, waar twintig keer voorgelezen wordt in de periode van januari tot en met juli 2015. Een coördinator begeleidt zowel de voorlezers als de gezinnen en kijkt naar manieren waarop het voorlezen een vaste plek gegeven kan worden in het gezin. De projectleiding zorgt voor de training en begeleiding van de vrijwilligers.

De VoorleesExpress is een landelijk project, maar wordt in Haaksbergen uitgevoerd door het Kulturhus. Het Kulturhus zorgt ervoor dat er voldoende vrijwilligers en gezinnen zijn, trainen de vrijwilligers op hun voorleesvaardigheden en geven advies over het kiezen van geschikte boeken. Contactpersoon is Carry Bruggink, zij is de jeugdspecialist van de bibliotheek in Haaksbergen. Meer informatie over het project VoorleesExpress is bij haar op te vragen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.