Synagoge Haaksbergen decor van Kristallnachtherdenking

synagogeHaaksbergen – De jaarlijkse Kristallnachtlezing tijdens de herdenking van de Kristallnacht van de Liberaal Joodse Gemeente Twente zal plaatsvinden in de Haaksbergse Synagoge aan de Ruisschenborgh.

Tijdens de avonddienst zal teruggekeken worden op de gebeurtenissen in de nacht van 9 op 10 november 1938 in Duitsland en Oostenrijk. Tijdens die nacht werden Joden aangevallen en werden meer dan duizend synagoge’s in brand gestoken. Veel Joodse winkels, huizen, scholen, begraafplaatsen en ziekenhuizen werden slachtoffer van vandalisme. Na de avonddienst zal rabbijn Hannah Nathans spreken over ‘De toekomst van het Jodendom – verschillende scenario’s’.

De avonddienst begint om 19.30 uur en de heren worden verzocht met hoofdbedekking te komen. De entree voor de herdenking is vrij, maar een kleine bijdrage zal op prijs worden gesteld. Na afloop zal er koffie en thee klaarstaan en is er gelegenheid om na te praten.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen App. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!