Straatmuzikant niet meer welkom in Haaksbergen

staatmuzikant

Foto: InspiredImages

Als de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) door de gemeenteraad aangenomen wordt en ingaat, zijn straatmuzikanten niet langer welkom in Haaksbergen. Het is een wijziging die het college heeft doorgevoerd in de APV na een zienswijze van een grote groep ondernemers.

In eerste instantie zou het voor straatmuzikanten wel mogelijk zijn om in Haaksbergen muziek te maken, maar door verschillende partijen werden zienswijzen ingediend. Tijdens de commissievergadering heeft een afvaardiging van de Haaksbergse Ondernemersvereniging ingesproken om mondeling uit te leggen waarom straatmuzikanten geweerd zouden moeten worden in Haaksbergen. Het gaat dan met name om het vlak naast de terrassen komen spelen en de mensen op het terras om geld vragen. Voor ondernemers zou er zonder verbod geen mogelijkheid zijn om handhavend te laten optreden tegen de straatmuzikanten. De commissie heeft in de vergadering aangegeven aan het college om toch een verbod op te nemen in de APV.

Het verbod op straatmuzikanten betekent niet dat er nooit meer muziek gemaakt kan worden op straat. Het is mogelijk om een ontheffing aan te vragen op het verbod en ook kan de burgemeester het verbod beperken, zodat het mogelijk wordt om op bepaalde uren of bepaalde dagen wel muziek te maken op straat.

De raad buigt zich op 21 februari over de nieuwe APV.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]