Stichting Sterevenementen legt zich neer bij straf

De Stichting Sterevenementen gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. De stichting werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 25.000 euro. Die straf was eerder ook al opgelegd door de rechtbank in Almelo.

‘De stichting is van mening dat tijdens de rechtsgang alles gezegd is wat gezegd moest worden’, zegt advocaat Frank van Ardenne, die de stichting bijstaat, tegen RTV Oost. ‘Omdat de stichting goed heeft geluisterd naar de slachtofferverklaringen, heeft zij besloten omwille van de rust voor de slachtoffers en nabestaanden niet in cassatie te gaan.’

De stichting organiseerde jarenlang diverse activiteiten en evenementen in Haaksbergen en is na het ongeval met de monstertruck daarmee gestopt omdat de naam van de stichting verbonden zou blijven met het ongeval.

Bestuurder Mario D. legt zich niet neer bij de straf die hij opgelegd heeft gekregen door het gerechtshof. Hij kreeg, net als eerder in Almelo, 15 maanden celstraf opgelegd en een beroepsverbod van vijf jaar.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]