Sterevenementen ook in hoger beroep voorwaardelijke boete

Ook in hoger beroep wordt de Stichting Sterevenementen Haaksbergen veroordeeld tot een voorwaardelijke boete. De stichting had de boete aangevochten en had onder andere aangegeven dat de stuntman te vroeg was gaan stunten.

Het gerechtshof is van mening dat er wel degelijk veel verantwoordelijkheid bij de stichting lag en dat niet alles af te schuiven valt. Ook stelde het hof dat er niet voldoende informatie aan de gemeente is geleverd over de stunt die uitgevoerd zou worden. Het hof legt opnieuw een straf op van een voorwaardelijke geldboete van 25.000 euro, gelijk aan de straf die in 2016 werd gegeven door de rechtbank in Almelo.

De stichting is inmiddels opgeheven, omdat de naam onlosmakelijk verbonden zou zijn aan het ongeluk met de monstertruck, waarbij drie mensen om het leven kwamen en tientallen mensen gewond raakten.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]