Stepelerveld krijgt primeur met SolaRoad

Bedrijventerrein Stepelerveld heeft binnenkort de primeur van de SolaRoad. Met de SolaRoad krijgt het duurzame bedrijventerrein een weg die zonlicht omzet in elektriciteit.

De pilot van de SolaRoad werd in 2014 geopend, een fietspad van 73 meter lang met daarin zonnepanelen. Ook in Haaksbergen gaat op die manier energie opgewekt worden. De weg zorgt ervoor dat een ledscherm gevoed wordt door de zon die op de weg schijnt en de lantaarnpalen op het terrein zijn energieneutraal. Op het bedrijventerrein is ook Uzin Utz gevestigd, de groenste fabriek van Nederland.

De SolaRoad is slechts één van de maatregelen die van Stepelerveld ‘het groenste bedrijvenpark van Nederland’ moeten maken. Volgens wethouder Ellen Prent worden alleen duurzame oplossingen toegepast voor de infrastructuur op het park. ‘Onze duurzaamheidsambitie voor het Stepelerveld is duidelijk’, laat Prent weten. ‘Bij het groenste bedrijvenpark van het land hoort ook de groenste oplossing op het gebied van wegenbouw. Daarom hebben wij in Haaksbergen gekozen voor SolaRoad.’

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

  3 comments for “Stepelerveld krijgt primeur met SolaRoad

  1. Pingback: Stepelerveld in Haaksbergen krijgt primeur met SolaRoad

Comments are closed.