Startsein gegeven voor aanleg nieuwe Twenteroute

Foto: Hans Hendriks

Foto: Hans Hendriks

Haaksbergen – Wethouder Peter van Vlaanderen heeft vrijdagochtend 21 oktober samen met elf bestuurders van Rijkswaterstaat, provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten, de regio’s en de waterschappen in de Achterhoek en Twente het startsein gegeven voor de aanleg van de Nieuwe Twenteroute. De bestuurders benadrukten de goede samenwerking de afgelopen jaren en de impact van de aanleg van het project voor de regio. Samen hesen ze de vlag om dit belangrijke startmoment te onderstrepen.

Na jaren van praten en plannen maken is Noaber18 begin september 2016 begonnen met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een 27 kilometerlange, nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede. Naar verwachting gaat begin 2017 ook een aannemer starten met de verbreding van de N18 bij Varsseveld en met veiligheidsmaatregelen tussen Varsseveld en Groenlo.

De maatregelen maken de gehele N18 van Varsseveld tot Enschede een stuk veiliger voor alle weggebruikers, onder meer dankzij de aanleg van gescheiden rijbanen, oversteekplaatsen en fietstunnels. “Behalve veiliger kunnen Achterhoekers en Twentenaren straks sneller van A naar B. En door het omleiden van het verkeer om de bebouwde kom zal de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo toenemen,” aldus Nelly Kalfs, hoofdingenieur-directeur Rijkswaterstaat Oost-Nederland: “Daarbij zorgen we dat de nieuwe weg past in het mooie, landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. Zo maakt de Nieuwe Twenteroute de regio interessanter om in te wonen, werken en ondernemen.” In de tweede helft van 2018 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Storeen de Google Play Store

  1 comment for “Startsein gegeven voor aanleg nieuwe Twenteroute

  1. 22 oktober 2016 at 14:46

    Van haaksbergen totaan varsseveld blijft gewoon 1×1 baansnelweg ! Er veranderd niets in de snelheid doorstrooming enz gewoon propoganda en vertel de waarheden!

    https://t.co/O8J3QCr9UB

Comments are closed.