Sportkampioenen 2017 bekend gemaakt tijdens Sportgala

Sportgala

Foto: Nico Asbroek

De sportkampioenen van Haaksbergen van het jaar 2017 zijn vrijdagavond bekend gemaakt tijdens het Sportgala in Theater de Kappen. Prijzen werden uitgereikt door onder andere wethouder Edith van Spiegel en Heleen Lansink-Marissen.

Sportvrouw van het jaar
De 44-jarige Monique van Dijk is verkozen tot Sportvrouw van het jaar 2017. Van Dijk, die gediagnosticeerd werd met kanker en een borstamputatie onderging, gebruikte de sportschool om zo snel mogelijk te herstellen en groeide uit tot Europees en wereldkampioen natural bodybuilding.

Sportman van het jaar
Steven Veldhuis is voor de tweede keer verkozen tot sportman van het jaar. Veldhuis ademt de paardensport en is daar fulltime mee bezig. De jury spreekt vol lof over zijn mogelijkheden om telkens met een nieuw paard tot grote prestaties te komen. Afgelopen jaar bepaalde hij een vierde plaats op het wereldkampioenschap voor 6-jarige springpaarden.

Sportploeg van het jaar
De Bowlsvereniging in Haaksbergen is zeer actief. Waar de vereniging in het begin louter recreatief bezig was, is dat tegenwoordig wel anders. Zo werd de eerste plaats behaald in het Nederlands kampioenschap Four. Het Bowlsteam heeft een unieke prestatie neergezet en bewijs dat leeftijd geen obsakel hoeft te zijn om een prachtig resultaat neer te zetten.

Jeugdsportploeg van het jaar
Al eerder werd het team Bon Boys JO19-1 genomineerd voor de jeugdsportploeg omdat het team promoveerde naar de hoofdklasse. Deze ploeg blijft echter presteren en inmiddels speelt het team in de landelijke 4e divisie. Voor de jury reden om de prijs aan dit team toe te kennen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]