Sponsoren slaan handen ineen voor zieke Rico-Jay

handenHaaksbergen – Beschilderde kaarsjes, statiegeldacties, maar ook een sponsortocht met meer dan honderd aanmeldingen: alles wordt uit de kast gehaald om de zevenjarige zieke Rico-Jay de Boer uit Haaksbergen naar Amerika te krijgen waar hij behandeld kan worden.

Rico-Jay heeft al twee jaar een stoma bij zijn dunne darm, omdat zijn dikke darm niet goed werkt. Desondanks heeft hij nog elke dag veel pijn, waardoor hij veel dingen mist die zijn leeftijdsgenootjes wel kunnen doen. Volgens zijn artsen in het AMC in Amsterdam moet hij zijn heil zoeken in het Childeren’s Hospital in Boston in Amerika, waar ze hem mogelijk wel kunnen helpen. Kosten: 40.000 euro, een bedrag waarvan helaas slechts een klein gedeelte via de ziektekostenverzekering van Rico-Jay komt.

Familie en vrienden van de familie hebben inmiddels hun handen ineens geslagen en komen met de ene na de andere actie om geld in te zamelen zodat Rico-Jay zo snel mogelijk naar Amerika kan. De kinderen van Kinderopvang Het Ezeltje in Sint Isidorushoeve, waar Rico-Jay als peuter opvang genoot heeft al honderden kaarsjes beschilderd en aan de man gebracht. Bij diverse supermarkten en winkels in Haaksbergen is het mogelijk om statiegeld te doneren en ook via de crowdfundingsactie wordt geld ingezameld.

Zaterdag vertrekken vanaf de Grolsch Veste in Enschede meer dan honderd mensen op motoren, in auto’s en op trikes naar het parkeerterrein bij Sporthal de Els aan de Trompstraat om samen met Rico-Jay en zijn familie een toertocht te maken naar Meddo. De opbrengst van de sponsortocht zal ten goede komen aan de behandeling van Rico-Jay in Amerika, maar ook de organisaties die meewerken hebben al hulp toegezegd door (een gedeelte van) hun omzet te doneren. Meer informatie over de sponsortocht en aanmelden kan via de Facebookpagina van ‘Rico-Jay for America’. Uiteraard is Haaksbergen App ook van de partij!

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.