Speelgoed van vader en dochter Koopman in ‘Achterom’

Foto: Beeldscherp Media

Speelgoed
Het Glazen Bos, gemaakt door Gerard Koopman en Frank Bolink
Foto: Beeldscherp Media
In kunstzaal Achterom wordt zondag 18 februari de tentoonstelling ‘Speelgoed’ geopend, met een collectie speelgoed uit de handen van Gerard Koopman en zijn dochter Carolien Koopman. In Haaksbergen is Gerard Koopman vooral bekend om het kunstwerk ‘Het Glazen Bos’ dat hij samen met Frank Bolink gemaakt heeft en het kunstwerk ‘De Fabriek’ dat bij het Museum Buurt Spoorweg geplaatst is.

Vader en dochter zijn al hun hele leven speelgoed aan het ontwerpen en hebben allebei een architecten-achtergrond. Vader Koopman als architect van gebouwen, dochter voor interieurarchitectuur. De expositie bestaat uit speelgoed dat ontwerpen is tussen 1975 en 2017.

De tentoonstelling ‘Gerard Koopman & Carolien Koopman: Speelgoed’ is te zien tijdens de openingstijden van Achterom: op zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 16.30 uur en tijdens de pauzes van voorstellingen in het theater. Ook is het mogelijk om Achterom op afspraak te bezoeken. Carolien Koopman zal op zondag 18 februari om 15.00 uur de opening van de tentoonstelling verrichten.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden

ADVERTENTIE

Lees ook

Reacties zijn gesloten.

Michorius
Schmitz
Troel