Spectaculaire wervingsactie defensie D-Day komt naar Haaksbergen

De spectaculaire wervingsactie D-Day zorgt ervoor dat zaterdag 15 september heel Haaksbergen ingenomen wordt door Defensie. De aanwezigheid van materieel, mankrachten en diverse uitdagingen wordt het een dag die je niet mag missen.

Het hele centrum van De Kalter tot aan terrein ‘De Bron’, het ‘Gat in de Markt’ en de Markt zelf staan in het teken van Defensie, dat zich op deze dag wil laten zien aan de samenleving en op zoek is naar jonge mannen en vrouwen van ongeveer 17 tot 27 jaar. Recruiters vertellen persoonlijk hoe het is om bij Defensie te werken, of het nu gaat om de Landmacht, Luchtmacht, Marine of Marechaussee.

Het ‘Defensiegevoel’

Defensie brengt zijn eigen activiteitenprogramma en legermaterieel mee. Veertien legervoertuigen worden gestationeerd op de markt. Er staat een zendmast en er is een F-35 simulator. VR Mobiel ‘Choose Your Battle’ bezorgt je een bijzondere virtuele belevenis van verschillende gevechtssituaties. Uiteraard ontbreekt fysieke actie niet. Zoals een hindernisbaan waaraan een wedstrijdelement is verbonden. En een klimtoren van ruim zeven meter. Al deze activiteiten worden begeleid door ervaren mensen van Defensie.

Onmeunig veel te doen

De D-Day projectgroep haakt aan met een gezellig randgebeuren vol activiteiten. Ze haalt naast oude legervoertuigen – o.a. een Sherman tank – van Keep them Rollin’ muziek van de Andrew
Sisters naar het dorp, organiseert een groots barbecuefestijn en richt een plein in met kinderactiviteiten. Ook militaire veteranen, van jong tot oud, zijn te gast in Haaksbergen. Op de
markt zet De Kornuiten een speciaal ‘buiten(eet)café’ neer. Daar staat de bekende BBQ-brommer geparkeerd. Rond 16:00 uur gaat-ie aan. Er worden BBQ-arrangementen aangeboden (vier vleesgerechten, salade, stokbrood, sauzen en één consumptie naar keuze) die in de voorverkoop bij De Kornuiten en Jumbo Haaksbergen € 12,50 kosten en op de dag zelf aan de bar € 15,00. Defensie stopt om 18:00 uur. Het festijn in de buitenbar gaat nog de hele avond door. Rond 19:00 uur schuiven de veteranen en mensen van Defensie aan voor de barbecue. Daarna verzorgt een deejay vanaf zijn podium een spetterende muzikale avond.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden