Slachtoffers en nabestaanden monstertruckdrama boos vanwege hoger beroep

De slachtoffers en nabestaanden van het ongeval met de monstertruck snappen niet dat de chauffeur in hoger beroep is gegaan, zo meldt RTV Oost. Bestuurder Mario D. is van mening dat een werkstraf passender zou zijn dan de opgelegde gevangenisstraf en het beroepsverbod van vijf jaar.

Aan het begin van de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep kwam in verschillende verklaringen naar boven dat het onbegrijpelijk was dat D. in hoger beroep ging. ‘Wees een kerel en aanvaard je straf!’, laat een nabestaande van één van de slachtoffers in een verklaring weten. Haar moeder was één van de drie slachtoffers. ‘Het blijft een open wond’, laat een andere nabestaande weten, die haar vader verloor door het ongeval: ‘De familie van Mario kan hem opzoeken in de gevangenis, maar mijn papa zie ik nooit meer terug. Ik zal nooit meer een knuffel van hem krijgen.’

Nog steeds zijn er slachtoffers die elke dag pijn hebben. Eén van de slachtoffers heeft moeite met praten en wordt regelmatig midden in de nacht, badend in het zweet, wakker. Hij krijgt regelmatig te horen dat hij ‘eens normaal moet praten’. In zijn portemonnee zit wel een briefje met uitleg waarom hij slecht praat, maar het slachtoffer toont dit liever niet.

Zondag 28 september 2014 is voor de slachtoffers en nabestaanden een zwarte dag. Het is de dag waarop Mario D. een ongeluk veroorzaakte met zijn monstertruck waarbij drie mensen om het leven kwamen en tientallen mensen gewond raakten. Een jaar later werd een herdenkingsmonument onthuld op de parkeerplaats waar het ongeval plaatsvond.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]