Schaapskooi multifunctioneel: schapen eruit, muziek erin!

De schapen van Stichting Schaapskudde Haaksbergen zijn al een aantal weken het veen in en dus is het stil in de schaapskooi. Zondag wordt die stilte echter doorbroken omdat in het kader van de Week van de Amateurkunst er diverse muzikale optredens gehouden zullen worden in de kooi.

Het is de kans om te horen hoe de akoestiek in de schaapskooi is, tijdens het unieke benefietconcert in het Horstervennehoes. Bert-Jan van der Mieden, Niels Ottink, Joop Weeink en Marcel Zaat verzorgen dit concert eenmalig. De opbrengsten gaan naar de schaapskudde.

Initiatiefnemer van het concert is Van der Mieden. Hij is betrokken bij de stichting Han Bevan, die hoofdsponsor is van de schaapskooi. Hij wilde iets extra’s doen voor de schaapskooi, die binnenkort wil gaan uitbreiden met een educatieve ruimte. De hele middag staat in het teken van muziek, met klassieke improvisaties op de vleugel van Van der Meiden, het ingetogen virtuoze gitaarspel van Ottink en het gevarieerde repertoire van Weeink en Zaat, dat ze ten gehore brengen onder de naam J@M.

Het concert in de kooi begint om 14.30. Kaarten waren vooraf te koop, maar volgens voorzitter Toon Tankink zijn er ook nog kaarten verkrijgbaar bij de schaapskooi zelf:’Kom rustig op de bonnefooi naar de schaapskooi’. Kaarten kosten 10 euro, maar kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. De schaapskooi aan de Schapendrift is het beste per fiets of lopend te bereiken, maar voor de mensen die met de auto komen, kan geparkeerd worden aan de linkerkant van de Welmerweg.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!