Rotary laat Thijs Kemperink jubileumeditie Groot Dictee afsluiten

De jubileumeditie van het Groot Dictee van de Rotary Haaksbergen wordt dit jaar op donderdag 24 mei gehouden. Het dictee zal plaatsvinden in de gymzaal van Het Assink Lyceum, waar dan, volgens de organisatie, mogelijk het examenangstzweet van de examenkandidaten nog te ruiken is. Cabaretier Thijs Kemperink zal de avond op een gezellige manier afsluiten.

Het dictee, dit jaar de zesde editie, wordt voorgelezen door Paulus Jansen, de Gouverneur van het Rotarydistrict waar ook Haaksbergen onder valt. Met de opbrengst van het dictee wordt het Kiranfonds ondersteund. De Haaksbergse stichting is actief in Nepal om daar de armste kinderen te helpen bij het verkrijgen van onderwijs. Een van de bestuursleden heeft jarenlang in Nepal gewoond en heeft van dichtbij ervaren hoe de staat van het onderwijs daar is. Mede hierdoor is de kleinschalige stichting opgericht die steeds meer goede resultaten boekt. De stichting zal de gelden gebruiken om een sport- en speelveld te realiseren bij de Manaslu School in Dumre.

Aanmelden voor het dictee kan via de website van Rotary Haaksbergen. Deelname per team van maximaal drie personen (van organisaties, serviceclubs en dergelijke) kost 250 euro, een individuele inschrijving voor een persoon kost 15 euro. Alle deelnemers worden om 19.00 uur ontvangen in de gymzaal aan de Bouwmeester, de uitslag zal rond 22.00 uur bekend gemaakt worden.

De Rotary in Haaksbergen is onder andere bekend van de jaarlijkse actie Sterren Stralen, waarbij kinderen uit kansarme gezinnen toch een cadeautje krijgen van Sinterklaas of onder de kerstboom.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]